isletmeciler.org - işletme öğrencilerinin kantini

Tam Versiyon: KPSS mi Özel Sektör mü?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Herkes Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na mı kürek çekiyor yoksa özel sektöre mi odaklanıyor? Özel sektörde iş yok, e Kpss'yi de kazanmak kolay değil. Yüksek bir puan alsak bile yerleşme derdi ayrı bir sınav. Ne yapmak lazım çözebilen var mı?
öncelikle idealler neyin doğrultusunda....

Eğer ben kariyer istiyorum diyorsan bunun için özel sektörde kamuda farketmez isteyen biri her türlü istediği yerde kariyer yapar...
yani kariyer kelimesi sadece özele mahsus değil.Bazı bayan arkadaşlar burda takıntılıdaSmile

İkincisi özelde para kazanırsınız doğru ama ömür boyu değilsiniz.Yani özel sektör demek bu dağın zirvesi nere acaba diyerek yola çıkmak demek....paso yorulacaksınız yaniSmile tek riskiniz nedir hadi kovulursam Confused

Özel sektör bir kişiyi 3 sebep dışında işten çıkarmaz
1.si ekonomik kriz
2.si keyfi kriz
3.sü sen kendi elinle bir eşeklik yapmadı isen

kamu da çalışıyorsanız birincisi kamunun ister düz memur ister üst düzey memur şu avantajınız var.Kısaca hayatınız garanti.İşinizi kaybetme riskiniz yok .Sabah 8 akşam 5 .50 işte yapsanız alacağınız para aynı 5 iş te yapsanız.Ancak ne güzelliği var hayatınızın her evresinde kamuyla bir işiniz olacak emin olun.Kamuda çalışan birisi kamunun her sokağına girer ve girdiği gibide çıkar.Ama özel sektörde iseniz orda biraz sıkıntınız olur ve kendinize bir dünya kurmak zorunda kalırsınız.Nasıl bir dünya peki biraz finansal ağarlıklı tabiki Confused

Türkiye şartlarında nedir peki ...Tabiki devlet ama parasal açıdan emin olun özel sektör tabiki sizi ihya eder ancak emin olun siz o sizi ihya eden para miktarını almaya başladığınızda sizde bazı ışıklar yılların götürdükleri ile artık sönmüş olacaktır.....

Ben işletme mezunuyum para mı mevki mi ...yani özel mi devlet mi dersen değil bence para mı mevki mi diyere sorarsak öncelikle daha mantıklı olur...Ben mevki derim yani devlet neden derseniz bir statü veren kurum var ise insana bu özel sektör değildir statüyü sadece devlet verir özel söktör size sadece yaşamınız için gereken şeyleri biraz fazla verir.Ha bu arada ben özel sektörü şöyle değerlendirirdim öğrenci iken "özel sektör nedir elin adamının şirketi ...eeee ben elin adamı için çalışayım yoksa devletim için mi" .....
Referans URL
diziler