Devlet Yurtları'na yani KYK yurtları'na asil kayıt hakkı kazananlar için bir sorun yok. Güzel. Fakat yedek kazananlar için şöyle bir sorun var; ne yapacağım?
Herşeyden önde söyleyeyim, yedekler 100 lü rakamlardan başlar 2000. yedek bile olan olur. Rakamınıza bakıpta üzülmeyin. Çünkü sizde biliyorsunuz, ÖSYM ÖSS Başvuru Formu dolduruken, herkes o alanı işaretler mutlaka. Kendi ilinde yaşayanda. Örneğin, Malatyalı bir üniversite adayı Malatya'yı kazandığı zamanda onu işaretlemiştir. Bir diğer pozitif nokta, her kazanan devlet yurtlarında kalmayı göze almaz. İşaretler ama öylesine. Kayıt günü geldiğinde ya özel yurtlara ya varsa apart, öğrenci evi türü yerlere kaydolur.
O yüzden yedeklere sesleniyorum; canınızı sıkmayın, üzülmeyin o yüzlü, binli sıranıza bakıpta. O kadar kolay geliyor ki sıra, anlatamam. Ben hiç devlet yurdunda kalmadım. Bende yedektim. Ama kayıt günü geldiğinde direk özel yurda çıkmıştım. Benim gibilerde çok
Hem zaten sıra gelmese bile, KYK Yurtları'nda misafir öğrenci olarak kalabiliyorsunuz. Merak etmeyin. Ama maddi imkanınız varsa tabii, özel yurtlara ya da apartlara çıkmanız daha keyifli bir öğrencilik geçirmenize neden olabilir

yurt yedek sıram 2506 sıra kaçta şuan
yurt yedek sıram 2506 sıra kaçta şuan istanbul marmara işletme göztepe
Onu kimse bilemez ama bence İstanbul gibi bir yerde çok rahat sıra gelir. Çünkü, kimse KYK'nın hem masraflı hemde kötü ortamında kalmak istemez. Bence sende özel yurda falan çıkmaya çalış. Hem devlet yurtları da ucuz değil ki; aylık 85 lira ve 3 aylığı peşin vermek zorundasın 85 x 3 = 255 tl ayrıca 175 lira da (yanılmıyorsam) depozito vermek zorundasın yani ilk girişte 430 lira gidecek. ee zaten ilk girişte harç parası veriyorsun, ulaşım masrafları, kitap ücretleri birde buna ek olarak 430 lira Yurtkur'a gidecek. Ki KYK yurtları'nda Allah'a emanetsiniz. Özel yurtları deneyin. Maddi imkanınız varsa pansiyon, apart daire gibi yerlerde olabilir. Kiralık daire ilk girişte mantıklı değil bence.
ya yedekde 750ym istanbulda bana çıkarmı ya avcılarda çıkarmıı
yurt sırasını nerden takip edebiliriz detaylı bır bılgı verebılırmısınız?
e maıl ım : kickeryunus48@live.de
yurt sırasını istyurtkur.comdan takip edilebiliyor
ya nerden öğrenılıyo sıra banada solermısınızz
kyk.gov.tr den oğrenebilirsn.8.yedekteyim okul başlamadan sıra gelse diyorum.
Gelir arkadaşlar, rahat olun. Maddi durumu yetersiz olanlar dışında kimse KYK yurtlarında kalmayı istemez.
ya neresınde yazıo gremıom ya